GI Recept

Våra recept

Det finns en hel del GI recept att ta del av om man tänkt börja äta enligt GI metoden. Huvudregeln enligt GI-metoden är att man äter kost som har små andelar av kolhydrater. De GI-recept som finns har alltså ett upplägg där man fokuserar på att få i sig låga halter av kolhydrater genom att äta livsmedel med lågt GI-index. Det blir ofta inslag av fet fisk, baljväxter, grönsaker, magert kött och sallad när man äter enligt de GI-recept som finns.

 

Chilikyckling med bacon, fritterade kålrotspommes och vaxbönor.

GI-mat är i huvudsak väldigt nyttigt och gör att man blir piggare genom att kroppen inte behöver bryta ner ”tung” mat som kolhydrater ofta är. Blodsockret hålls också på en jämnare nivå, vilket gör att humöret, koncentrationen och suget efter mat inte åker upp och ner snabbt. Det finns en hel del GI-recept att hitta som är väldigt bra och som kan få dig att komma i form med en rivstart.

Det är också viktigt att äta en bra och nyttig GI-frukost, som är dagens viktigast mål, för att få en riktigt bra start på dagen. Genom att äta en riktigt god och härlig GI-frukost kan man bli piggare under hela dagen och samtidigt gå ner i vikt snabbt.

 

Det finns idag en mängd olika GI recept när det gäller att äta enligt GI-metoden. Det viktiga är att se till att man äter på ett nyttigt sätt, men även att det är långsiktigt hållbart, så att man inte slutar efter några veckor. För att se till att satsningen och ändringen av matvanor fungerar är det bra att hålla koll på vad man äter och få hjälp med recepten och alla livsmedel som behövs. Det finns idag tre bra alternativ för att få detta att fungera på ett effektivt sätt, välj vilket som passar dig bäst:

 

Allt eftersom tiden går och du känner dig mer trygg i vilken mat som är bra att äta kommer du med säkerhet att vara mer kreativ och börja experimentera för att på så sätt öka antalet recept som du kan laga själv. Se till att alltid ha nyttig mat hemma så kommer det aldrig att vara svårt att laga något nyttigt. Håll koll på vad olika livsmedel har för GI-index genom vår GI-tabell. Och det viktigaste av allt: du slipper äta det som förstör mest, snabbmaten och småätandet.

Trevligt lagande!

Hitta receptmatveckan.se och planera veckans inköp.